5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre implantul dentar


21 septembrie 2017

Sursa imagine: Punjabdentistry.com

Un dinte lipsa poate afecta imaginea danturii, dar si sanatatea ei. Implantul dentar este solutia ideala pentru intampinarea acestei probleme.

Ce inseamna implantul dentar? Acesta reprezinta un inlocuitor al radacinii naturale cu una metalo-sintetica care se insereaza in os si peste care se aseaza ulterior coroana dentara. Implantul dentar nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare, este o procedura relativ minora. Implantul dentar se comporta ca un dinte propriu, iar durata este pe viata.

Ce este important sa stii despre implantul dentar?

Procedurile care includ implantul dentar au o rata ridicata de succes

Daca cu zeci de ani in urma remediul pentru pierderea dintilor il reprezenta proteza, astazi vorbim despre implantul dentar care a ajuns la un nivel inalt al calitatii, oferind pacientului o experienta placuta si un rezultat sigur. Clinica CityDent foloseste unul dintre primele 5 sisteme din lume din punct de vedere al calitatii, implantul Biomet 3I, care raspunde la toate situatiile in ceea ce priveste reconstructia dentara.

Implantul dentar arata si se simte natural

Scopul implantului dentar este acela de a nu iti da seama ca de fapt originalul a fost inlocuit. Implanturile dentare sunt facute sa arate ca dintii naturali si sa se simta ca acestia. Este o clona perfecta a dintelui lipsa. Se simte natural pentru ca fuziunea se realizeaza cu osul pacientului. Coroana este si ea atent proiectata pentru a nu se distinge la culoare de toti ceilalti dinti.

Implanturile nu cauzeaza dificultati atunci cand pacientul mananca

A avea un implant dentar nu inseamna ca trebuie sa ai o grija sporita atunci cand mananci. Mestecatul va fi o experienta naturala si satisfacatoare. Implanturile dentare functioneaza ca si dintii proprii si iti permit sa mananci orice aliment fara nici un efort suplimentar sau senzatie de durere. De asemenea, muscatura nu va fi nici ea un lucru pe care sa il eviti, pentru ca forta ei va fi asemeni unei danturi sanatoase.

Implantul este un inlocuitor al radacinii dintelui lipsa

Acolo unde un dinte si radacina lui lipsesc, inlocuirea nu va presupune doar coroana, asadar partea vizibila, ci foarte important, radacina. Aceasta se afla in maxilar, astfel ca acelasi lucru il face si implantul, se va insera in contact cu osul. Organismul percepe astfel ca radacina reala exista si permite in felul acesta cresterea de tesut nou in jurul implantului, ceea ce duce la o legatura naturala intre os si metal.

Implanturile au grija sa protejeze dintii sanatosi

La pierderea unui dinte o optiune des intalnita este puntea dentara. De multe ori aceasta implica slefuirea dintilor vecini sanatosi pentru a asigura echilibrul corespunzator puntii dentare. Datorita faptului ca exista implantul dentar, coroana sau puntea dentara se plaseaza peste implantul in sine. Astfel, ceilalti dinti nu sufera din pricina unuia. Implanturile dentare sunt o certitudine ca dintii sanatosi raman sanatosi si asigura o fundatie pentru maxilar.

Clinica City Dent iti recomanda cu incredere implantul dentar pentru multitudinea de avantaje pe care acesta le implica.Mai multe articole