LOCAȚIA NOASTRĂ

Str. Teheran nr. 2, etaj 2, București

0740 621 090

Luni – Vineri, între 10:00 – 21:00

    0740 621 090   |   Luni » Vineri 10:00 - 21:00   |   Str. Teheran, nr. 2, București

Coroana dentara ceramica pe suport de zirconiu

Coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu

Prețuri coroană dentară

Lei
Coroana dentara metalo ceramica Hera 632
Coroana dentara metalo ceramica Vita 797
Coroana dentara metaloceramica D sign 1037
Coroana Zirconiu (CAD CAM) 1925
Fateta ceramica 1925
In CityDent exista un departament de estetica dentara specializat in lucrarile pe front (dintii din fata) care prezinta mai in detaliu procesul de modificare estetica a dintilor frontali pentru cei care isi doresc sa-si schimbe zambetul.

Principalele tratamente care pot oferi un zambet sanatos si stralucitor sunt coroanele dentare din ceramica (coroanele intregral-ceramice sau cele pe suport de zirconiu) si fatetele. Pentru a atinge cele mai bune rezultate, este suficienta remodelarea a nu mai mult de 6-8 dinti, in particular dintii frontali ce sunt vizibili atunci cand pacientii zambesc.

Cu siguranta, un stomatolog cu expertiza in cosmetica dentara va sti sa arate unui pacient care dintre optiuni se potriveste mai bine acestuia.  De fiecare data in clinica aratam pacientilor nostri o simulare la cum vor arata dintii frontali ai acestora in urma interventiei ce o preconizam astfel incat fiecare dintre ei sa poata vedea exact cum va arata rezultatul final si sa poata simti si mai tangibil diferenta in bine ce poate fi obtinuta cu ajutorul materialelor si abordarii recomandate de noi.

Exista mai multe tipuri de coroane dentare printre care: coroanele metalo-ceramice (popular numite din portelan), integral-ceramice sau cele cu suport de zirconiu.

Restaurarile estetice in stomatologie folosesc materiale ce au capacitatea de a imita cat mai in detaliu tesutul dentar. Astfel, ca si culoare, au aparut diverse materiale cu posibilitati estetice din ce in ce mai bune. O alta calitate necesara materialelor pentru restaurari este biocompatibilitatea, calitate ce asigura longevitatea restaurarii dentare aflata in contact cu tesuturile cavitatii bucale.

Un material ce imbina aceste calitati este dioxidul de zirconiu (Dioxid de Zirconiu Tetragonal, stabilizat partial cu Yttriu).

Acest material este important in medicina pentru proprietatile sale deosebite precum rezistenta mare la flexiune si duritate, dar si a biocompatibilitatii deosebite, astfel fiind folosit de exemplu pentru realizarea capului femural in protezele de sold, a membrelor artificiale sau a aparatelor auditive.

In industrie folosirea acestui material este foarte diversificata: fabricarea componentelor rezistente la forte termomecanice in industria motoarelor diesel sau avioanelor cu reactie, izolatii superioare ale navelor spatiale, frane ale masinilor sport, senzori lambda, unelte de taiat rezistente la tocire, etc.

Dioxidul de zirconiu este folosit cu succes in medicina dentara pentru confectionarea capelor interne ale coroanelor dentare deosebit de estetice, inlocuind clasicele aliaje metalice. Caracteristicile care il recomanda pentru aceasta sunt urmatoarele:

  • Compatibilitate biologica excelenta – absolut bio-inert. Puritatea materialului este in proportie de 99,9%. Prezenta sa in vecinatatea directa a tesutului uman nu il influenteaza in niciun fel. Materialul nu are gust si nu exista reactii alergice de niciun fel.
  • Porozitatea este zero, posibilitatea impregnarii materialului si astfel denaturarea calitatilor sale fiind inexistenta.
  • Oxidul de zirconiu este inert si din punct de vedere termic. El realizeaza astfel o bariera de protectie a pulpei dentare (nervul dintelui) impotriva variatiilor termice, ce o pot afecta.
  • O coroana dentara de ceramica pe suport de oxid de zirconiu are o transluciditate apropiata tesutului dentar, ea reflectand lumina naturala precum un dinte natural. Acest avantaj net in fata opacitatii unei coroane ceramice cu capa metalica o recomanda pentru restaurarile dintilor frontali.
  • O alta caracteristica folositoare in protezarea dintilor frontali este lipsa coroziunii oxidului de zirconiu, astfel tesutul gingival din jurul marginilor coroanelor nu mai capata lizereul gri specific restaurarilor ce au in componenta metale.
  • Rezistenta crescuta il recomanda ca material de restaurare atat pentru dintii frontali cat si pentru zonele laterale supuse unor forte masticatorii insemnate.
  • Coroanele din ceramica pe suport de oxid de zirconiu au o greutate mai mica decat cele pe suport metalic, asadar acomodarea cu noile lucrari protetice este mult mai rapida.
  • Perfecta adaptare a coroanelor pe suport de oxid de zirconiu permite cimentarea cu materiale biocompatibile evitand iritarea pulpei dentare sau a tesutului gingival. Precizia coroanelor este data de tehnologia CAD-CAM de prelucrare computerizata a blocurilor de oxid de zirconiu.

Pacientii nostri au asteptari ridicate cu privire la nivelul de servicii medicale pe care il asteapta din partea noastra. Ei isi doresc un zambet de invidiat datorita perfectiunii sale, iar pentru aceasta dintii nu trebuie sa fie usor de identificat ca nefiind naturali sau revitalizati de tratamente dentare.

Este cunoscut in randul specialistilor in cosmetica dentara faptul ca numai coroanele dentare executate in intregime din zirconiu sau integral-ceramice reusesc sa mimeze translucenta dintilor naturali, lucru greu de obtinut de exemplu in cazul coroanelor metalo-ceramice, care nu pot ascunde opacitatea datorata aplicarii fatetei ceramice, chiar si adusa la nuanta de culoare a celorlati dinti naturali, pe o structura metalica artificiala.

Zirconiu este un material cu proprietati similare portelanului ceramic, dar care insa arata mult mai frumos si natural fata de oricare alt material ceramic si este mai rezistent decat acesta la flexiune si duritate. Dioxidul de zirconiu este folosit cu succes in medicina dentara pentru confectionarea capelor interne ale coroanelor dentare deosebit de estetice ce inlocuiesc clasicele aliaje metalice, dar si a unor implanturi dentare. Perfecta adaptare a coroanelor de zirconiu permite cimentarea cu materiale biocompatibile evitand iritarea pulpei dentare sau a tesutului gingival.

Coroanele de zirconiu sunt apreciate pentru frumusetea si naturaletea lor. Zirconiul le permite acestora sa fie subtiri, protejand astfel dintele de o prelucrare prea mare si reusind sa pastreze cat mai mult din materialul natural al acestuia. In plus, coroanele de zirconiu au o mult mai buna sigilare marginala in gingie, evitand aparitia in timp a unei linii inchise la culoare asa cum se intampla in cazul coroanelor metalo-ceramice. Pretul unei coroane de zirconiu este de 1925 lei.

Echipa de medici:
Vrei să afli mai multe despre frumusețea zâmbetului tău?

Întreabă-ne despre estetica dinților frontali pe adresa office@citydent.ro sau programează-ți o consultație la specialistul tău CityDent online ori la tel. 021.230.21.96 / 0740.621.090

coroana dentara zirconiu

appoinment Programare online:

Comments are closed.