5 mituri despre implanturile dentare


22 septembrie 2017

Sursa imagine: brucemcarthurdentistrylakewood.com

Daca ai probleme dentare si te confrunti cu pierderea dintilor, probabil deja te-ai interesat de o alternativa – implanturile dentare. Acestea sunt o revolutie in procedeul de inlocuire a dintilor proprii pentru ca indeplinesc aceleasi functii precum dintii naturali. Sunt permanenti, stabili si pot inlocui de la un singur dinte pana la intreaga dantura.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului s-au dezvoltat o serie de mituri cu privire la implanturile dentare. In continuarea acestui articol iti vom prezenta 5 cele mai cunoscute mituri si explicatia acestora.

Implanturile dentare sunt dureroase

Pentru multi pacienti, teama de durere este principalul motiv pentru care evita sa primeasca ajutor de la medicul stomatolog. Pentru o procedura dentara complicata, precum un implant dentar, vei fi sub anestezie, astfel ca nu vei resimti niciun disconfort.

Vei simti o durere vaga dupa inserarea implantului, dar nu va dura pentru mult timp.

Timpul de recuperare este prea indelungat

Perioada de vindecare (osteointegrare) dupa un implant dentar este intre 2 si 6 luni, dar acest interval variaza in functie de pacient. Este necesara o asemenea perioada pentru ca radacina implantului dentar sa se lipeasca de os, pentru o stabilitate mai mare. Obtinerea unui zambet de Hollywood merita asteptarea.

Sunt greu de ingrijit

De indata ce implanturile dentare sunt sigilate cu ajutorul coroanei dentare, acestea pot fi ingrijite asemenea dintilor naturali.

Ceilalti vor observa ca porti un implant dentar

Implanturile dentare sunt realizate astfel incat sa se simta si sa actioneze precum un dinte normal. Coroana dentara ce imbraca implanturile sunt construite la randul lor pentru a imita perfect aspectul dintilor naturali. Prin urmare, nu exista riscul ca acestea sa fie detectate.

Implanturile dentare nu sunt practice

Multi pacienti au indoieli cu privire la implanturile dentare si considera ca sunt o tehnologie noua care inca se testeaza. Trebuie stiut faptul ca implanturile dentare s-au dezvoltat de-alungul timpului si ca acum sunt mult mai accesibile si mai usor de realizat. Acestea au rolul de a proteja restul dintilor sanatosi, gingia si mandibula. De asemenea, arata si se simt foarte natural.

Oricine poate realiza un implant dentar

Acest mit merge de obicei mana in mana cu ideea ca implanturile ieftine sunt la fel de bune precum cele scumpe. Total neadevarat! Apeleaza la o clinica cu medici stomatologi de incredere, care sa dovedeasca profesionalism, experienta si incredere. Aminteste-ti ca investesti in sanatatea ta!

Tu ce mituri despre implanturile dentare cunosti? Tine cont de explicatiile noastre si opteaza pentru un implant dentar daca iti este necesar. In acest mod restul danturii tale va fi protejata, iar implantul va fi de nerecunoscut printre ceilalti dinti, imitandu-le nuanta smaltului si marimea.



Mai multe articole