5 mituri despre tratamentul endodontic


22 septembrie 2017

Sursa imagine: bouveriedental.com.au

Tratamentul endodontic, denumit si obturatie de canal sau tratament de canal, este acel procedeu prin care se elimina o infectie dentara. De-alungul timpului s-au dezvoltat mai multe mituri cu privire la acest procedeu, unul dintre cele mai cunoscute fiind acela cum ca tratamentul este dureros. Insa aceasta nu este decat o falsa idee aplicata asupra oricarei alte proceduri stomatologice.

Pentru tratamentele complexe privind un tratament de canal pacientii au la dispozitie specialisti endodonti care lucreaza sub microscop, acste aspecte asigurand succesul unui tratament de canal si de aici salvarea unor dinti care initial se considerau a fi pierduti.

In continuarea acestui articol iti vom prezenta cele mai cunoscute 5 mituri despre tratamentul endodontic si explicatiile acestora.

Obturatia de canal este dureroasa

Contrar mitului, obturatia de canal are rolul de a elimina durerea prin indepartarea tesuturilor afectate din interiorul pulpei dentare. Inainte de inceperea procedurii de curatare a infectiei, se face anestezie pentru ca orice interventie sa fie lipsita de orice disconfort. Multi dintre pacientii care urmeaza acest tratament descriu experienta ca fiind nedureroasa si foarte usoara.

Doar dintii care dor au nevoie de tratament endodontic

Cei mai multi pacienti apeleaza la medicul stomatolog atunci cand durerea unui dinte este insuportabila. Insa nu intotdeauna dintii care au nevoie de tratament de canal sunt durerosi.

Tratamentul de canal duce la infectii

Acesta este un alt mit care ii opreste pe multi de a urma un tratament de canal care sa le salveze dintele infectat. Obturatia de canal este o procedura sigura, realizata de profesionisti, in cele mai bune conditii care are rolul de a conserva dintele si de a elimina infectia de pe canalele acestuia. Indepartand bacteriile din pulpa dentara se previne raspandirea lor in organism si aparitia altor infectii si complicatii.

Extractia dintelui este mai benefica decat tratamentul de canal

In ciuda faptului ca un implant dentar arata si se comporta precum un dinte natural, acesta este mult mai scump decat o obturatie de canal. Avantajul celei din urma este reprezentat de faptul ca iti permite pastrarea dintelui propriu pe parcursul intregii vieti si utilizarea acestuia in mod normal, ca si pana in momentul tratamentului.

Obturatia de canal necesita mai multe vizite la medicul stomatolog pana cand se finalizeaza

Tratamentul de canal se realizeaza intr-una sau doua sedinte, interventiile ulterioare fiind necesare pentru a restaura functionalitatea dintelui, dar nefacand parte din tratamentul endodontic.

Acum ca ai aflat explicatiile la cele mai cunoscute mituri despre tratamentul de canal, poti apela cu incredere la medicii dentisti din cadrul clinicii CityDent care iti vor recomanda, in functie de starea dintelui tau, un tratament endodontic.

Clinica City Dent pune la dispozitia pacientilor microscopul Zeiss, iar medicul Dan Caminescu oferta solutii de tratament moderne si nedureroase!Mai multe articole