6 cele mai frecvente intrebari despre coroanele de zirconiu


22 septembrie 2017

Sursa imagine: pinimg.com

Coroana de zirconiu reprezinta modalitatea cea mai recomandata de catre medicii dentisti de refacere a danturii si de redobandire a unui zambet perfect. Coroana din zirconiu prezinta o rezistenta mai mare comparativ cu cea din alte materiale, poate reda aspectul natural al dintilor si nuanta acestora, fiind adaptata fiecarui pacient in parte.

In continuarea acestui articol iti vom prezenta cele mai frecvente intrebari despre coroanele de zirconiu si raspunsurile la acestea.

Care e durata de viata a coroanei dentare din zirconiu?

In general, o coroana dureaza aproximativ 10-15 ani. Din fericire, o coroana din zirconiu poate rezista pe tot parcursul vietii daca este realizata si intretinuta corect. In cazul in care apar fisuri ori se rupe, coroana trebuie inlocuita. De cele mai multe ori coroana este deteriorata din cauza aparitiei cariilor pe sub aceasta ori a problemelor cu gingia. O igiena orala corespunzatoare este importanta pentru mentinerea coroanelor in starea initiala.

Care e procesul realizarii coroanei din zirconiu?

Pentru realizarea coroanei dentare este necesar sa te prezinti la medic de trei ori. La prima vizita, dentistul va examina dintele, va realiza o investigatie cu raze X pentru a identifica structura dintelui. Dupa aceasta, dintele este preparat pentru atasarea coroanei prin slefuire. Pe durata acestei proceduri se insereaza un anestezic local. Apoi, dentistul va lua amprenta dintelui si o va trimite la laborator unde va fi realizata coroana.

In cele mai multe cazuri, finalizarea coroanei dureaza 5-7 zile, timp in care iti este atasata o coroana temporara. Totodata, vei fi nevoit sa mergi la 2 vizite in care sa probezi coroana, iar dentistul sa verifice daca aceasta nu te incomodeaza la muscatura, daca are aceeasi nuanta cu a dintilor naturali si daca se ataseaza corespunzator. Daca totul este in ordine, atunci se aplica cimentul si este plasata permanent pe dintii tai.

Este dureros procesul de pregatire al dintilor pentru aplicarea coroanei?

Pregatirea dintilor pentru unii oameni poate provoca o usoara durere, in timp ce altii nu resimt absolut niciun disconfort. Totul depinde de pacient, de cat de aproape este nervul de suprafata exterioara a dintelui etc. Inainte de inceperea procesului de pregatire al dintilor medicul stomatolog va face o anestezie locala care are rolul de a amorti zona pe care se lucreaza si de a diminua eventuala durere.

Coroana de zirconiu poate fi construita astfel incat sa se potriveasca cu dintii vecini?

Bineinteles! In procesul de pregatire al coroanei, dentistul va tine cont de nuanta naturala a dintilor tai pentru a colora coroana, astfel incat sa nu se observe diferenta dintre acestia. In cazul in care doresti o albire a dintilor, interventia va fi realizata inainte de realizarea coroanei, pentru ca aceasta sa aiba nuanta de alb nou obtinuta a dintilor proprii.

Coroana pe care o am deja poate fi albita?

Din pacate coroanele nu pot fi albite cu ajutorul laserului. Daca ai coroane foarte vechi si colorate, acestea vor trebui inlocuite cu unele noi pentru ca intreaga dantura sa aiba aceeasi nuanta.

Urmeaza sa treci printr-o interventie stomatologica de aplicare a unei coroanei din zirconiu? Atunci tine cont de raspunsurile noastre la intrebarile pe care cu siguranta ti le-ai pus deja si pregateste-te sa redobandesti frumusetea unei danturi curate si santoase.Mai multe articole