3 sfaturi simple care să te ajute cu îngrijirea aparatului tău dentar


22 septembrie 2017

Sursa imagine: Pixabay.com

Ortodonția este una dintre cele mai importante ramuri ale stomatologiei. Cu ajutorul acesteia, de-a lungul anilor, milioane de oameni din jurul lumii și-au putut atinge scopurile privind starea de sănătate și zâmbetul dorit. Dacă în urmă ceva vreme, aparatele ortodontice puteau fi utilizate mai degrabă în cazul copiilor, datorită evoluției tehnologice, acestea pot fi folosite cu succes în zilele noastre și de către adulți.

Acestea ajută la realinierea dinților, reantrenarea mușchilor maxilarului și nu numai, iar datorită varietății de tipuri de soluții, există o opțiune pentru cazul fiecărei persoane care se confruntă cu dificultăți la nivelul danturii. Însă, odată montate, aceste aparate au nevoie de o atenție deosebită din partea pacientului, astfel că mai jos ți-am expus 3 sfaturi de reținut pentru atunci când te decizi să îți montezi un aparat dentar.

Periaj delicat

Pe cât de important poate fi să investești în periuțe de dinți calitative, pe atât de important este să știi cum trebuiesc utilizate acestea. Cu alte cuvinte: nu freca prea tare. Din diferite motive, majoritatea oamenilor au impresia că rezultatele periajului lor vor fi mai bune cu cât aceștia aplică mai multă presiune asupra dinților atunci când periază.

În realitate, ceea ce aduce rezultate este tehnica adoptată în periaj. Și trebuie să fii foarte atent la aceasta mai ales atunci când vei purta un aparat dentar sau chiar implanturi dentare. Nu ți-ai dori să riști defectarea lucrării, și să fii nevoit să vizitezi iar dentistul pentru a efectua reparații. Pentru sfaturi concrete privind tehnica pe care ar trebui să o adopți la periaj în cazul danturii tale, poți solicita sfaturi de la medicul stomatolog care se va ocupa de montarea aparatului tău dentar.

Fii atent la ce mănânci

Acest sfat este bun de utilizat în viața fiecărei persoane. Însă, acesta devine cu atât mai crucial atunci când introducem în ecuație și un aparat dentar. Acest lucru înseamnă ca trebuie să acorzi atenție alimentelor pe care le vei consuma. Prea multe jeleuri, dulciuri, ciocolată, carne sau alte produse care pot intra printre componente pot duce la defecțiuni ale aparatului dentar.

Astfel, este de recomandat să acorzi puțin mai multă atenție lucrurilor pe care le mănânci, decât să fii nevoit să faci o vizită la dentist doar pentru a remedia o defecțiune care putea fi evitată. În final, aparatul dentar va fi utilizat doar pentru o perioadă de timp. Așa că ai puțină răbdare.

Protecție

Dacă ești o persoană pasionată de sporturi în general, atunci asigură-te că vei proteja aparatul dentar. În special în cazul sporturilor de contact. Practicarea unor astfel de activități îți poate afecta nu numai aparatul dentar, dar și gingiile sau dinții. Un aparat dentar este rezistent, dar nu suficient de rezistent încât să reziste la impact în repetare rânduri.

Dacă obișnuiești să practici activități sportive, este recomandat să discuți cu medicul stomatolog care îți va monta aparatul dentar. Acesta îți va oferi recomandări prin care să eviți situațiile neplăcute în aceste cazuri.



Mai multe articole