LOCATIA NOASTRA

Str. Teheran nr. 2, etaj 2, București

0740 621 090

Luni – Vineri, între 09:00 – 21:00

    0740 621 090 Preturi   |   Luni » Vineri 09:00 - 21:00   |   Str. Teheran, nr. 2, București

Abcesul parodontal marginal

Abcesul parodontal marginal

Ce este un abces dentar?

Abcesul dentar este o infecţie la baza dintelui – o umflătură care deformează ţesutul unde este localizat, acesta devenind roşu şi dureros. Tumefacţia (umflătura) este cauzată de bacteriile care formează placa dentară şi care atacă dintele, pătrunzând în ţesutul moale al dintelui sau în gingie.

Abcesul dentar este de mai multe feluri, în funcţie de tipul de ţesut pe care îl atacă: abces gingival, abces periodontal, abces alveolar, abces pericoronar, abces periapical şi abces parodontal (marginal).

Ce este abcesul parodontal?

Abcesul parodontal este un tip ceva mai complex de abces dentar. Acesta apare de obicei sub forma unei tumefacţii (umflături) rotunde cu un diametru de 1-2 mm sau, uneori, chiar mai mult. Consistenţa abcesului este moale, iar mucoasa este lucioasă, intensă, de culoare roşu intens şi poate prezenta un orificiu prin care se evidenţiază o culoare alb-gălbuie.

De cele mai multe ori, dinţii lângă care apare abcesul parodontal nu prezintă carii sau probleme de vitalitate. Diagnostigul se pune în funcţie de rezultatele testelor realizate de medicul stomatolog şi de semnele clinice, dar şi prin investigaţii imagistice unde se observă resorbţii ale osului de sprijin al dintelui.

Abcesul parodontal sau abcesul marginal se formează la nivelul gingiei, din cauza bacteriilor acumulate in pungile parodontale (formate în prezenţa bolilor parodontale).

Tratamente pentru abcesul parodontal

Abcesul dentar (abcesul la măsea) poate fi evitat printr-o igienă orală corectă: periere în mod regulat, folosirea aţei dentare şi a apei de gură, controale periodice la medicul stomatolog pentru periaj profesional sau detartraj, dacă este cazul.

În momentul în care apar umflături roşiatice ale gingiei, vizita la cabinetul stomatologic nu trebuie amânată – orice problemă a danturii este mai uşor de tratat dacă este abordată din timp.

Pentru a putea fi tratat abcesul parondontal marginal, este necesară o anestezie regională. Dacă dintele se mişcă, cel mai probabil va fi nevoie ca acesta sa fie extras, ceea ce uşurează drenajul abcesului parodontal marginal (evacuarea puroiului). Dacă dintele este sănătos, se va realiza o incizie verticală în zona abcesului şi apoi se drenează. În cazul unui abces vestibular, va fi nevoie ca medicul stomatolog să îndepărteze cât mai mult gingia de os şi apoi să realizeze drenajul prin apăsare pe punga parodontală.

    appoinment Programează-te:

    Acest formular este protejat de Google reCAPTCHA în conformitate cu Politica de Confidențialitate și Termenii de Utilizare.

    Comments are closed.