Cât costă un aparat dentar?
12 aprilie 2018
Dinții strâmbi te împiedică să ai acel zâmbet perfect la care visai încă din copilărie. Din fericire, aparatele dentare vin în ajutorul tău și te asigură că vei avea dinți perfecți într-un timp scurt! Este adevărat că uneori un aparat dentar pare o investiție mult prea mare, însă dacă stai și te gândești la avantajele pe care ți le aduce, acest cost nu mai este atât de mare. Este important de menționat faptul că aparatul dentar nu este un moft, ci mai degrabă o modalitate de a avea dinți sănătoși, de a scăpa de disconfortul pe care uneori dinții strâmbi îl produc și nu în ultimul rând, o modalitate de a-ți readuce încrederea în tine și de a putea să zâmbești din nou fără să te simți jenat de privirile celor din jurul tău.
Când ai nevoie de un aparat dentar?
Cea mai frecventă cauză care duce la purtarea unui aparat dentar este înghesuirea dinților sau eruperea lor într-o poziție anormală. Un alt motiv pentru care ai nevoie de un aparat dentar este atunci când suferi de diverse afecțiuni dentomaxilare cum ar fi rotația dentară, transpoziția dentară, incluzia dentară, ectopia de canin, compresia de maxilar, etc. Spațiile dintre dinți, așa numitele strungărețe, pot fi eliminate cu ajutorul unui aparat dentar. Cel mai sigur vei ști că ai nevoie de un aparat dentar după o consultație la un medic stomatolog care îți va examina dinții și cavitatea bucală și îți va prezenta opțiunile pe care le ai.
Tipuri de aparate dentare și prețuri
Există mai multe tipuri de aparate dentare, iar prețurile acestora diferă în funcție de caracteristicile sale. Cei mai mulți caută informații despre aparat dentar preț și pentru a afla acest lucru, iată mai jos câteva detalii. Aparatul dentar metalic este unul dintre cele mai folosite atunci când vorbim de îndreptarea dinților și de corectarea malformațiilor de la nivelul maxilarului. Aparatul dentar metalic este fix și este format din bracket-uri din metal, elastice, ligaturi, fire ortodontice, benzi și inele metalice. Bracket-urile sunt acele mici componente care se aplică direct pe suprafața dinților pentru a ține fix firul ortodontic. Aparatul dentar metalic este și cea mai ieftină opțiune, având un preț de 5.600 de lei.
Tot în stilul aparatului metalic este și aparatul ceramic, singura diferență dintre cele două fiind bracket-urile realizate de data aceasta din ceramică. Din cauza acestui fapt, prețul aparatului dentar ceramic urcă până la 6.960 de lei. O opțiune de mijloc este aparatul mixt, metalic cu ceramică, cu un preț de 6.280 de lei.
Există însă și câteva modele de aparat dentar mai scumpe, pentru persoanele care țin la zâmbetul lor și nu vor să își etaleze atât de evident aparatul dentar. Vorbim de aparatul dentar Sapphir, numit de multe ori și aparatul dentar invizibil. Acesta are bracket-uri dintr-un cristal artificial, safir, fiind extrem de greu sesizabile pe suprafața dinților. Prețul unui astfel de aparat dentar este de aproximativ 9.350 de lei.
Aparatul dentar Damon este preferat de cei care își doresc dinți mai drepți într-un timp mult mai scurt (tratamentul cu acest tip de aparat dentar poate fi chiar și cu 6 luni mai rapid decât cel cu un aparat dentar tradițional). Este mult mai confortabil și necesită și mai puține vizite la cabinetul medicului ortodont. Prețul unui astfel de aparat dentar este însă pe măsura rezultatelor, de 10.000 de lei. Cel mai scump aparat dentar pe care îl poți avea este cei Incognito sau lingual. Acest aparat dentar se fixează pe partea de interior a dinților, prin urmare, oamenii nici nu vor ști că porți un aparat dentar! Prețul unui aparat dentar Incognito este de 23.100 de lei și poate fi realizat doar de specialiști acreditați, printre care și noi, cei din echipa City Dent!
Optează pentru unul dintre aparatele dentare de mai sus și bucură-te de un zâmbet perfect!
Mai multe articole