Ce poți să faci dacă vrei să nu îți mai fie frică de consultațiile stomatologice


10 noiembrie 2017

frica dentist

Foarte multi adulți manifestă o stare de anxietate când știu că trebuie să-și viziteze medicul stomatolog. În cazul altora, starea de anxietate este mult mai accentuată și se transformă într-o frică patologică de durere de dinți. Dacă și ție îți este frică de consultațiile stomatologice, ar fi bine să știi că poți face diverse lucruri astfel încât să scapi de teama de dentist.

Găsește un medic prietenos

Cel mai simplu mod în care poți să lupți cu teama ta de consultațiile stomatologice ar fi să-ți găsești un medic prietenos, care să poată să destindă foarte ușor atmosferă cu o glumă inteligentă. Când vizitezi medicul stomatolog, stai de vorbă cu el înainte ca acesta să înceapă să efectueze anumite operațiuni semnificative la nivelul danturii. Discutați despre eventualele problemele pe care le ai și roagă-l să-ți explice detaliat procedurile pe care urmează să ți le aplice, indiferent dacă este vorba despre un detartraj sau despre o albire profesională a dinților. De asemenea, nu te jena să-i spui specialistului că fiecare vizită la un stomatolog îți produce un disconfort major, din cauza fricii pe care o resimți. Doar dacă vei comunica foarte bine cu medicul tău stomatolog poți ajunge să ai încredere în el și, de asemenea, să beneficiezi de cele mai bune tratamente fără niciun fel durere.

Înțelege totul cât mai bine

Este foarte important să înțelegi perfect cum se derulează tratarea eventualelor tale afecțiuni dentare. Muți oameni se tem de dentist din cauză că nu știu ce urmează să se întâmple. Dacă știi exact ce fel de tratament urmează să primești și cum se va aplica medicul respectivul tratament, sunt șanse foarte mari ca starea de anxietate sau de teamă să dispară. Nu uita să-l întrebi pe medicul tău stomatolog cât va dura totul. Dacă ți se pare că urmează să ai parte de o procedură extrem de complicată, interesată dacă nu poate fi împărțită în mai multe reprize, fiecare cu o durată scurtă.

Nu neglija anestezia

După ce stai de vorbă cu medicul stomatolog despre frica pe care o experimentezi de fiecare dată când te afli la dentist, el ar trebui să vină cu niște propuneri personalizate pentru nevoile tale. Printre toate propunerile medicului stomatolog se va regăsi, cu siguranță, și anestezia locală sau totală. De regulă, medicii stomatologi apelează doar la anestezia locală, care are rolul să „amorțească” zona în care se va interveni pentru tratament, cât și liniștească pacienții mai puțin curajoși. La CityDent dispunem de tratamente și de abordări adaptate nevoilor fiecărui pacient, inclusiv celor temători.

Mai multe articole