Cum alegi aparatul dentar care ti se potriveste


25 octombrie 2017

cum alegi aparatul dentar

In prezent, sunt tot mai multe optiuni in privinta produselor si serviciilor. Pe piata, anual, daca nu chiar lunar, apar zeci de produse care iti pun in dificultatea alegerea. Aparatele dentare intra si ele in aceasta categorie, tinand cont ca in catalogul cabinetelor au aparut tot mai multe modele, atat la nivelul materialelor din care sunt fabricare, culorilor, cat si modalitatii de montare/aplicare.

Decizia este cu atat mai dificila cand nu stii care ti se potriveste si care este cea mai eficienta pentru problemele dentare personale. Mai jos, vom explica fiecare tip de aparat dentar, astfel incat sa aveti o imagine a ceea ce inseamna si presupune fiecare alegere.

Tu ce tip de aparat dentar preferi?

Pe piata, exista 4 tipuri principale de aparate dentare profesionale pentru corectarea pozitiei dintilor, disponibile in aproape orice cabinet stomatogolic, inclusiv la CityDent. Aceste tipuri depind in mare parte de amploarea tratamentului, stilul de viata si bugetul fiecarui pacient. Fiecare are avantaje si dezavantaje, toate ajungand sa solutioneze problema dentara. De regula, medicul stomatolog expune variantele disponibile problemei, astfel incat oricare ar fi alegerea sa fie una potrivita nevoilor persoanelor care apeleaza la un tratament ortodontic.

Aparatul dentar metalic

Aparatul dentar metalic este cel mai rezistent dintre toate tipurile de modele disponibile pe piata. Pe langa faptul ca sunt rezistente in timp, acestea sunt foarte versatile si pot trata foarte multe probleme dentare ale pacientilor. Daca metalul pare prea “dur” si nepotrivit din punct de vedere estetic, pacientii pot alege sa adauge benzi colorate, in functie de preferinte. Pretul unui astfel de aparat este mult mai accesibil si in plus poate aduce rezultate bune, intr-o perioada scurta de timp.

Aparatul dentar cu braketsuri din ceramica

Aparatul dentar din ceramica este foarte popular in randul pacientilor, fiind unul dintre cele mai moderne aparate. Datorita culorii naturale care imita aspectul dintilor, acesta reuseste sa fie discret si sa nu afecteze estetica dentara. In mod evident, aparatele dentare din ceramica sunt superioare celor metalice nu doar din cauza aspectului, ci si datorita biotolerantei medicale. Aparatul dentar din ceramica este mai usor de curatat, acesta fiind unul dintre avantajele care fac alegerea multor persoane, in ciuda pretului mai mare decat al aparatului dentar metalic.

Aparatul dentar lingual Incognito

Aparatul dentar lingual este unul dintre cele mai bune aparate, din punct de vedere estetic. Acesta este confectionat din aur si se fixeaza pe partea interioara a dintilor, astfel incat sa nu poata fi vazut. Acesta impiedica aparitia cariilor, intrucat aurul are o biotoleranta mai mare si elimina riscul aparitiei oricarei alergii. Trebuie mentionat faptul ca aparatul dentar din aur, de la CityDent, este special confectionat intr-un laborator din Germania, unde poate fi montat de specialisti acreditati. Realizarea acestuia dureaza aproximativ 10 zile. Fa o programare la un medic dentist specialist in probleme de ortodontie si impreuna alegeti cel mai bun aparat dentar pentru tine.

Mai multe articole