Cum reduci rapid durerile dentare?


21 septembrie 2017

Sursa imagine: http://c1.thejournal.ie/

Bineinteles, raspunsul automat la o durere dentara il reprezinta o vizita la medicul stomatolog. Dar aceasta nu poate fi de ajutor atunci cand nu te poti prezenta in cabinetul dentistului imediat, iar durerea nu inceteaza.

Ce provoaca durerile de dinti?

In interiorul fiecarui dinte exista tesut viu, vene si nervi. Aceste parti ale dintelui ofera senzatia de presiune, rece si cald. Totodata, ele pot fi cel mai usor infectate. Anumite bacterii provoaca acid care ataca smaltul dintilor, ajungand pana la structura dentara care raspunde la invadatori prin inflamatie.

Alte cauze ale durerii dentare:

  • Mancarea ramasa intre dinti
  • Accidentele dentare
  • Infectii ale sinusului care vor fi resimtite ca durere a dintilor.

In continuarea acestui articol vor fi prezentate cele mai bune metode de reducere rapida si temporara a durerii dintilor si gingiilor.

Metoda 3-3-3

Cand te confrunti cu o durere de dinti este important cum controlezi umflatura. Redu umflatura si vei reduce durerea. Pe termen scurt, cea mai buna metoda de alungare a inflamatiei o reprezinta metoda 3-3-3: administrarea a trei pastile de ibuprofen, de trei ori pe zi, timp de trei zile.

Ce sa nu faci: Nu te baza pe ameliorarea durerii datorate unei singure pastile ibuprofen. Acesta actioneaza doar daca iei numarul de capsule recomandat, altfel, durata efectului la urmatoarea administrare va fi intarziat.

Ai in vedere faptul ca aceasta este o metoda indicata strict pentru ameliorarea durerii pe termen scurt, pana cand te prezinti la medicul stomatolog.

Reducerea durerii in mod natural

In cazul in care din punct de vedere medical nu poti lua ibuprofen, exista cateva metode naturale care iti pot alunga durerea:

  • Sare: Ia un pahar cu apa calda sau fierbinte si pune in el sare de Himalaya ori sare din Marea Moarta pana ce vezi particule la suprafata apei care nu se mai dizolva. Clateste zona cu durere de 4-5 ori pe zi pentru reducerea inflamatiei. Amestecul este eficient mai ales in tratarea durerilor de gingii si eliminarea partilor straine prinse intre dinti.
  • Ulei de cuisoare: Ingredientul activ din compozitia uleiului de cuisoare este eugenolul, cel care prezinta beneficii asupra structurii dentare. Pune ulei de cuisoare pe un tifon si aplica-l pe zona inflamata. Acesta va afecta efect imediat, mai ales daca il aplici cu zona imbibata in substanta aproape de tesutul pulpei.
  • Perna: Mentine-ti capul sustinut de fiecare data cand te intinzi. Cand dormi opteaza pentru una sau mai multe perne care sa iti ridice capul si sa iti micsoreze cantitatea de sange care ajunge din inima in zona craniana, amplificand astfel durerea dentara.
  • Compresa cu gheata: aplica comprese cu gheata pe zona afectata, pe obraz pentru ameliorarea disconfortului.

Tine cont de aceste metode de reducere a durerii pe termen scurt, dar nu ezita sa apelezi de urgenta la medic daca durerea persista mai mult de doua zile, ai febra, exista simptome ale unei infectii precum umflatura, prezinti dificultati la respiratie si ai ochii umflati.Mai multe articole