Cum să descoperi ce pastă de dinți ți se potrivește


22 septembrie 2017

Sursa imagine: Pexels.com

În zilele noastre, în care societatea definită de consumerism acaparează din ce în ce mai mult teren în viețile oamenilor, poate fi foarte greu să găsești produsele sau serviciile potrivite pentru tine, și să fii sigur de acest lucru. Realitatea aceasta este valabilă începând de la investiții majore precum o locuință sau un automobil, și până la achiziții mai puțin importante, precum pasta de dinți pe care o utilizezi.

Însă, deși nu reprezintă poate cea mai semnificativă achiziție pe care o vei realiza vreodată, pasta de dinți pe care o folosești are un rol foarte important în asigurarea igienei danturii tale. De aceea, mai jos ți-am expus câteva aspecte pe care să le iei în considerare atunci când te afli pe raionul de produse pentru igiena dentară și ești nesigur care este pasta de dinți potrivită pentru tine.

Fluor

Majoritatea producătorilor de pastă de dinți se asigură că aceasta conține fluor, o substanță recomandată pentru lupta împotriva cavităților dentare. Procentul de fluor dintr-o pastă de dinți determină abilitatea acesteia de a preveni apariția cavităților. Dacă dantura ta este predispusă la apariția cavităților, atunci este recomandat să alegi o pastă de dinți cu o concentrație mai ridicată de fluor.

Sensibilitate

Dacă experimentezi o sensibilitate ridicată atunci când consumi alimente calde sau reci, alege o pastă de dinți care va interacționa delicat cu dantura ta. Acestea sunt în generale acele tipuri de pastă de dinți care sunt prezentate ca fiind speciale pentru dinți sensibili. Persoanele cu o dantură sensibilă ar trebui să evite utilizarea pastei pentru albirea dinților, acestea având în cele mai multe cazuri o componență abrazivă, care nu va face decât să contribuie la gradul de sensibilitate al dinților tăi.

Alternative naturale

Pasta de dinți organică este o alternativă naturalistă pentru igiena ta dentară. În general, acest tip de pastă de dinți nu are în componența sa decât ingrediente naturale. Absența ingredientelor de înălbire a dinților și utilizarea ingredientelor pe bază de plante fac de asemenea ca acest tip de pastă de dinți să reprezinte o opțiune și pentru cei interesați de protecția mediului. Însă, ține minte: pasta de dinți organică nu conține fluor, și s-ar putea să aibă un efect mai puțin eficient în combaterea cavităților dentare.

Ia în considerare și produse care conțin bicarbonat de sodiu, pentru igiena ta orală. Această substanță reprezintă o alternativă la anumite produse chimice găsite în general în componența pastei de dinți. În plus, bicarbonatul de sodiu este un odorizant natural, astfel că te va ajuta să te trezești dimineața cu o respirație mai proaspătă decât în mod obișnuit.Mai multe articole