Despre aparatele dentare


27 martie 2023

Aparatele dentare sunt dispozitive ortodontice care ajută la corectarea problemelor dentare:  dinții strâmbi, dinții suprapuși sau distanțele mari dintre dinți. Aparatele dentare funcționează prin aplicarea unei presiuni constante asupra dinților pana la indreptarea acestora.

Există două categorii principale de aparate dentare: aparatele dentare fixe și cele mobile. Aparatele dentare fixe sunt cele mai comune si reprezinta brachet-uri care sunt lipite pe dinți cu ajutorul unui adeziv special. Peste bracket-uri se aseaza un  fir metalic subțire, numit arc dentar, care este legat de bracket-uri. Bracket-urile pot fi metalice, ceramice sau transparente (Sapphire)

Aparatul dentar mobil, de asemenea cunoscut sub numele de aparat dentar de tip Invisalign, consta intr un set de gutiere transparente și moi, care se schimba la intervale de timp recomandate de catre medicul ortodont.

Durata tratamentului depinde de gravitatea problemei dentare și de tipul de aparat dentar utilizat. În general, tratamentul cu aparat dentar poate dura între câteva luni și câțiva ani. În timpul tratamentului, pacientii merg la medicul ortodont periodic pentru ajustarea aparatului dentar și pentru a se asigura că tratamentul progresează în mod corespunzător.

Aparatele dentare pot avea diverse costuri de la 3600 lei/arcada pentru aparatul metalic fix pana la 4.769 lei/arcada Sapphire.

Ortodontii clinicii CityDent iti stau la dispozitii cu informatii suplimentare despre aparatele dentare :

Dr. Stefania Chendea si Dr. Raluca GrigoreMai multe articole