Despre tratatea parondontozei


31 martie 2023

Parodontoza este o afecțiune a țesutului gingival care poate duce la pierderea dinților. Tratamentul depinde de stadiul parodontozei, dar include în general curatari nechirurgicale in prima faza  si intervenții medicale acolo unde este cazul.

Iată câteva metode pentru tratarea parodontozei:

  1. Periajul dentar regulat – Periajul dentar regulat este esențial pentru a preveni acumularea de plăcă dentară și tartru. Acesta ar trebui să fie efectuat de cel puțin două ori pe zi cu o periuță de dinți moale.
  2. Vizite regulate la dentist – Vizitele regulate la dentist sunt importante pentru prevenirea și tratarea parodontozei. Dentistul poate identifica semnele timpurii ale afecțiunii și poate recomanda consultul catre medicul specializat parodontolog.
  3. Curățarea profesională – Curățarea profesională a dinților, numită și detartraj, este un proces prin care un dentist sau un igienist dentar îndepărtează placa dentară și tartrul din zona gingivală și din jurul dinților.
  4. Interventii chirurgicale – În cazurile avansate de parodontoza, poate fi necesar un tratament medical pentru a preveni pierderea dinților. Acestea pot include intervenții chirurgicale, numite lambouri si grefe gingivale.

În general, cel mai bun mod de a trata parodontoza este prevenirea acesteia prin igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist pentru curățare și evaluare a sănătății gingivale. Dacă observați simptome de parodontoza, cum ar fi sângerări gingivale sau retragerea gingivală, consultați un dentist cât mai curând posibil pentru a preveni progresia afecțiunii!

In cadrul clinicii City Dent puteti face consultatii privind problemele dvs parodontologice la domnul doctor Tudor Vaideanu!

Programari la numarul de telefon 021.230.21.96/0740.621.090 sau sa ne scrieti pe office@citydent.roMai multe articole