LOCATIA NOASTRA

Str. Teheran nr. 2, etaj 2, București

0740 621 090

Luni – Vineri, între 09:00 – 21:00

    0740 621 090 Preturi   |   Luni » Vineri 09:00 - 21:00   |   Str. Teheran, nr. 2, București

Fluorizarea dinţilor

Fluorizarea dinţilor

Flurizarea dintilor este procesul prin care se aduce un aport de fluor dintilor (in compozitia carora deja exista), crescand rezistenta la carie, oprind din evolutie carii incipiente, practice intarind smaltul dintilor si facandu-i mai rezistenti in fata atacului carios.

Astfel fluorizarea dintilor intra in categoria procedeelor profilactice, fiind un tratament non-invaziv. Deoarece fluorul vine ca un beneficiu, in multe tari s-au creat programe nationale de fluorizare, iar apa de la robinet contine fluor in anumite cantitati.  Fluorizarea apei potabile insa a fost un subiect discutat si controversat deoarece si un aport mult prea mare de fluor poate crea probleme si atunci este importanta monitorizarea cantitatii ingerate deoarece un aport de fluor mai putem aduce prin pasta de dinti sau chiar suplimentele pe baza de fluor, care se administreaza in primul rand copiilor, iar copii de cele mai multe ori inghit pasta de dinti nu o scuipa.

Indicatii :

In primul rand tratamentul de fluorizare este indicat sa fie inceput cat mai timpuriu, fluorizarea dintilor de lapte la  copii facandu se in perioada de formare si eruptie a dintilor permanenti.

La fel de bine insa tratamentul de fluorizare se recomanda si adultilor, pentru prevenirea cariilor sau oprirea lor din evolutie si pacientilor care au o predispozitie la carie sau risc marit de carie. La nivelul cavitatii bucale exista permanent procese de demineralizare (date de acizii care se produc prin alimentatie) dar si de remineralizare. Daca vom aduce un aport prin procesul de remineralizare se vor depune minerale mult mai dure si astfel acizii vor demineraliza mult mai greu suprafata dentara.

De asemenea fluorizarea este indicate la pacientii cu restaurari dentare sau cu aparate dentare.

Dupa tratamentul de albire profesionala pentru a preveni aparitia sensibilitatii dentare este recomandat tratamentul de fluorizare.

Pacientii care prezinta hipersensibilitate dentara sunt candidatii ideali ai acestui tratament.

Fluorizarea dintilor de lapte se va face stric sub indrumarea medicului pedodont.

Contraindicatii :

Supradozarea. Este indicat ca fluorul sa se administreze la recomandarea medicului specialist, deoarece o cantitate foarte mare de fluor ingerata poate da o intoxicatie cu fluor. De asemenea o cantitate foarte mare de fluor poate da si la nivelul dintilor modificari coloristice sub forma unor pete alb cretoase sau brun-maronii in functie de gradul de fluorizare, iar aceasta poarta numele de FLUOROZA DENTARA.

Metode de tratament :

  1. Fluorizarea in cabinet

Se realizeaza de obicei dupa tratamentul de detartraj, se aplica pe dinti geluri, paste sau lacuri de fluor pentru 1-2 minute, iar pentru 30 minute nu se va clati gura sau nu se vor consuma alimente.

Pentru a mentine rezultatele pacientul trebuie sa efectueze periajul de 2 ori pe zi si sa foloseasca si metode suplimentare de igienizare (ata dentara, dus bucal).

  1. Fluorizarea la domiciliu (acasa)

Pentru acest tratament pacientul are nevoie de o gutiera (realizata in cabinetul stomatologic de catre technician) in care va aplica gelul cu fluor. Pe langa acest tratament de asemenea se mai pot recomanda paste de dinti, ape de gura cu concentratie mai mare de fluor.

La copii pana la 16-18 ani se pot indica tablete cu fluor, administrate pe cale orala pentru a preveni aparitia cariilor.

Vrei sa afli mai multe despre frumusetea zambetului tau?

Intreaba-ne despre estetica dintilor frontali pe adresa office@citydent.ro sau programeaza-ti o consultatie la specialistul tau CityDent online ori la tel. 021.230.21.96/0740.621.090

    appoinment Programeaza-te online:

    Comments are closed.