Ghidul parintelui pentru ingrijirea dintilor celui mic


22 septembrie 2017

Sursa imagine: drsunildental.com

Dintii copilului tau sunt predispusi la carii inca de la prima aparitie. De obicei acest lucru se manifesta asupra dintilor din fata, cei care erup primii si sunt cei mai expusi la alimente si bauturi. Cum ai grija de dantura copilului tau si cum previi aparitia cariilor poti afla in urmatorul ghid.

Periajul dintilor celui mic

Prima vizita la medicul stomatolog se face in general dupa varsta de 2 ani. Este important ca cel mic sa se obisnuiasca cu cabinetul dentistului si aparatura, astfel incat sa nu dezvolte teama fata de acestea.

Cum il ajuti pe copilul tau sa se acomodeze cu mersul la dentist?

  • Fa programarea dimineata, cand cel mic este odihnit si cooperativ
  • Nu iti arata emotiile de fata cu acesta
  • Explica-i necesitatea mersului la stomatolog – pentru ca el sa aiba o dantura frumoasa, curata si sanatoasa. Nu ii mentiona nimic din ce l-ar putea face sa se teama

La prima sa vizita, medicul stomatolog va verifica dantura micutului pentru a depista eventualele carii, taiat sau alte probleme specifice copiilor. In cazul in care este necesar un tratament precum curatarea unei carii si plombarea dintelui sau un drenaj medicul stomatolog te va informa cu privire la pasii urmatori: durata, cost.

Cum sa previi aparitia problemelor dentare la copilul tau?

Poti preveni eventualele afectiuni dentare daca:

  • ai grija ca cel mic sa renunte din timp la obiceiul de a-si suge degetul
  • Nu ii oferi suzeta dupa ce a fost trecuta prin zahar, miere de albine sau propria ta saliva, intrucat zaharul este primul inamic al dintilor, iar bacteriile tale se vor transmite prichindelului
  • Ofera-i pasta cu fluor intr-o cantitate potrivita pentru varsta acestuia
  • Mergeti impreuna la un medic stomatolog pedodont, specializat in lucrul cu copiii

Tu cum ai grija de dantura copilului tau? Tine cont de recomandarile noastre si invata-l pe cel mic despre importanta ingrijirii danturii.



Mai multe articole