Invisalign: tot ce trebuie sa stii despre acest tratament ortodontic


22 septembrie 2017

Sursa imagine: griderorthodontics.com

Invisalign este un tratament ortodontic, menit sa indrepte dintii, fara a fi vizibil. Acesta nu prezinta sarme, metale, bracketsuri sau alte componente si este realizat dintr-o rasina termoplastica care exercita o forta asupra dintilor, pentru a-i alinia. Tratamentul se aplica in urma unei consultatii medicale, a unor examinari cu raze X si fotografii, toate acestea fiind trimise catre tehnicienii care vor proiecta aparatul in functie de planul de tratament recomandat de stomatolog.

Care sunt avantajele aparatului dentar Invisalign?

Unul dintre principalele dezavantaje ale tratamentului ortodontic este vizibilitatea acestuia. In acest caz, Invisalign prezinta un mare avantaj: promite sa indrepte dintii fara a iti afecta viata. De asemenea, aparatul acesta nu se fixeaza pe dinti, fara a-ti impune restrictii cu privire la dieta si fara a ingreuna procesul de curatare al dintilor.

Cui i se potriveste acest tratament?

Invisalign se potriveste oricarei persoane, indiferent de varsta. Exista totusi cazuri in care acest tratament nu este recomandat persoanelor care nu prezinta suficienta stabilitate a dintilor ori in cazul in care acestia sunt deteriorati.

Orice dentist poate aplica Invisalign?

Asemenea celorlalte tratamente ortodontice, cea mai importanta parte consta in diagnosticarea corecta si aplicarea unui plan de tratament potrivit. Orice medic dentist iti poate aplica Invisalign, dar e important sa il alegi pe acela care ofera incredere si profesionalism. La clinica noastra, CityDent.ro, intalnesti medici stomatologi cu experienta, care iti vor recomanda aparatul dentar potrivit, in functie de cat de complicata este situatia danturii tale.

Cat de des trebuie sa ma prezint la medicul dentist?

Spre deosebire de celelalte tratamente ortodontice unde trebuie sa mergi la dentist la fiecare 4-6 saptamani pentru ajustari, cand porti Ivisalign programarile vor fi stabilite in functie de planul tau de tratament.

Cat timp ar trebui sa port Invisalign?

Aparatul de indreptare al dintilor trebuie purtat constant de la 22 de ore pana la 2 saptamani dupa care se trece la urmatorul aparat dentar. Nu trebuie sa porti Invisalign in timp ce mananci ori consumi bauturi colorate.

Prezinta disconfort?

Invisalign este cel mai confortabil tratament ortodontic pentru ca nu cuprinde bracketsuri, sarme sau metale. Nu iti afecteaza vorbirea si sunt usor de atasat si indepartat.

Trebuie sa mai port retainer dupa incheierea acestui tratament?

Dintii au memorie si tind sa se intoarca la pozitia initiala. Din acest motiv, indiferent de tipul de aparat dentar purtat, retainer-ul te va ajuta sa iti stabilizezi dintii permanent, astfel incat sa te bucuri de o dantura frumoasa si aliniata.

In cazul in care esti nevoit sa apelezi la un tratament ortodontic, tine cont de raspunsurile noastre la cele mai frecvente intrebari despre Invisalign si opteaza pentru acest tratament comod, lipsit de vizibilitate, care iti permite sa iti continui activitatile zilnice fara disconfort.Mai multe articole