Sfaturi de intretinere a dintilor dupa albirea dentara


24 octombrie 2017

albire dentara
Sursa imagine: Pixabay.com

Tratamentul de albire dentara reprezinta, pentru foarte multe persoane, un serviciu stomatologic important, in special ca rezultatele finale aduc un zambet perfect demn de toate pozele, podiumurile si alte evenimente la care zambetul este cartea de vizita. Pentru multi, albirea dentara reprezinta nu doar o contributie estetica la aspectul fizic ci o reala contributie psihologica, ajungand sa le ofere persoanelor mai multa incredere in propria persoana.

Procedeul de albire a dintilor nu este dureros, se realizeaza rapid, iar rezultate sunt excelente, chiar si pentru persoanele fumatoare si consumatoare de cafea sau ceai.

Ce reprezinta albirea dentara si in ce conditii se realizeaza

Albirea dentara este un tratament cosmetic, prin care se aplica compusi peroxidici pe dinte, agenti care penetreaza smaltul si albesc dentina, treptat si in timp. Cu cat smaltul este mai gros, cu atat rezultatele albirii sunt mai bune, iar zambetul este mai alb si mai durabil. De asemenea, sunt anumiti factori care contribuie la rezultatele procedeului cosmetic, in special cele legate de igiena orala personala.

Chiar daca pe piata exista mai multe metode, printre care produsele de albire din farmacii, pastele de dinti cu efect de albire si kituri de albire profesioanala, cea mai eficienta metoda este tratamentul cosmetic facut intr-un cabinet stomatologic. Pentru ca rezultatele sa fie durabile, este important sa se tina cont si de sfaturile de intretinere a albirii.

Recomandari de intretinere a albirii dentare pentru rezultate durabile

Deseori, persoanele care apeleaza la o albire dentara nu tin cont de recomandarile din partea medicilor. Pentru rezultate excelente si durabile, trebuie sa ai in vedere:

1. Dupa efectuarea tratamentului in cabinet, agentii vor continua sa actioneza inca 48-72 de ore, timp in care nuanta dintilor se va schimba vizibil de la o zi la alta. De aceea, este foarte important sa se acorde o ingrijire dentara atenta.

2. Perierea dintilor se face ca in mod uzual, de doua ori de pe zi, doar ca este important sa se foloseasca o pasta pentru dinti sensibil (este recomandata pasta Sensodyne Fluor), timp de aproximativ 2 saptamani. Dupa procedeu, pentru cateva zile, dintii vor deveni mai sensibili cu dureri ale dintilor sau gingivale.

3. Daca sensibilitatea persista si cauzeaza mici disconforturi fizice si psihice, este recomandat sa se administreze un antialgic precum Ketonal sau Nurofen.

4. Evitarea sau reducerea consumului de alimente si produse care pot colora dintii, precum tutunul, cafeaua, sucul de tomate, vinul rosu, sucul de fructe de padure, ceaiul, dulciuri, ciocolata, guma de mestecat etc. Puteti incerca varianta consumului bauturilor cu paiul, intrucat eviti contactul direct cu dintii.

5. Eliminarea alimentelor acide, cel putin 1-3 zile dupa tratament, precum portocalele, bauturile carbogazoase etc.

La CityDent tratamentul dureaza aproximativ 60 minute, timp in care nu veti simti durere sau o sensibilitate dentara excesiva. Cabinetele sunt dotate cu un echipament special si performant – accelatorul de albire BEYOND – care permite o eficientizare a intregului proces. In doar 1h zambetul tau va capata un alb de invidiat.

Mai multe articole