Un zambet frumos, un zambet sanatos!


31 martie 2018

Grija fata de propria dantura ar trebui sa primeze de fiecare data si sa ne faca sa investim in propria persoana. Dantura este fara doar si poate o investitie foarte buna, deoarece dintii nu au doar rol in ceea ce priveste aspectul nostru estetic, ci au si rolul a asigura procesele de masticatie. Credem sau nu, acesta este un efort pe care dintii trebuie sa il faca si de aceea este necesar sa ii protejam, luand masuri eficiente de igiena si ingrijire. Daca la nivelul dentitiei apar anumite probleme, apare si necesitatea repararii acesteia, pentru ca altfel, problemele la nivel dentar se pot transforma in probleme de natura gastrica, iar explicatia este simpla. Daca mancarea nu este bine mestecata, ea va trebui sa fie macar bine digerata. In acest caz, stomacul va primi bucati prea mari pentru a le putea digera, iar problemele se vor naste rapid, solicitand remedierea.

Pentru a ne ajuta dintii sa lucreze asa cum trebuie, este necesar sa mergem la medicul stomatolog. Acesta ne va putea spune cu certitudine ce solutii avem pentru a beneficia de o dantura sanatoasa. Uneori putem constata ca este nevoie sa intervenim la nivel dentar cu ajutorul implanturilor sau a coroanelor de zirconiu cu dinti zirconiu. Alteori, procesul este minim invaziv si poate mai rapid. Important de retinut este insa faptul ca sanatatea organismului nostru depinde de sanatatea dintilor nostri, iar acesta este un aspect pe care nu il putem neglija.

Daca este nevoie sa inlocuim o anumita parte a danturii, o solutie eficienta este cea oferita de varianta de coroane de zirconiu. Zirconiul este un material foarte des utilizat in domeniul stomatologic, deoarece caracteristicile sale de rezistenta, dar si estetice, indeplinesc cerintele si exigentele pacientilor. Vorbim despre un material de culoare alba, care din punct de vedere estetic se apropie cel mai mult de culoarea naturala a dintilor, in vreme ce alte materiale pot avea anumite nuante de gri. Culoarea dintilor este importanta deoarece in definitiv atunci cand demaram o astfel de lucrare ne asteptam la o culoare cat mai unitara a dintilor, care sa imita culoarea naturala a dintilor naturali.

Coroanele din zirconiu sunt folositi cu precadere si datorita rezistentei. Desi este mai greu de crezut, dintii au nevoie de o rezistenta ridicata, astfel incat sa poata face fata provocarilor culinare. Unele alimente sunt mai moi, in vreme ce altele sunt mai greu de procesat in timpul procesului de masticatie. Din acest motiv avem nevoie de o rezistenta mecanica ridicata, dar si de o rezistenta sporita la acizii proveniti din tipurile mancarurilor savurate.

Dantura trebuie sa fie ingrijita corespunzator, atat inainte de interventie, cat si ulterior, astfel incat sa putem o putem proteja pentru cat mai mult timp. Trebuie sa intelegem ca o dantura sanatoasa nu contribuie doar la un zambet sanatos, ci si la o stare de bine a intregului organism. Alimentele care sunt mestecate necorespunzator vor transmite efortul organelor responsabile cu digestia, iar aici exista riscul ca si acestea sa se uzeze in timp.

Zirconiu este compatibil cu organismul uman, drept pentru care nu exista nicio contraindicatie in folosire. Zirconiul nu produce alergii si este bine tolerat, iar caracteristicile sale nu se modifica in timp, ceea ce il face practic perfect pentru lucrari dentare.

Solutia folosirii zirconiului pentru dantura este una perfecta, deoarece coroana va putea fi folosita ca un dinte normal, parte din dantura naturala, fara a resimti vreun disconfort. Solutia coroanelor de zirconiu ne ofera posibilitatea de a ne bucura in continuare de un zambet minunat, dar si de experientele culinare viitoare care ne asteapta.Mai multe articole