Zâmbetul plin de încredere


21 iulie 2021

Interviu cu Rodica Ghionea, medic specialist dentist, Director General CityDent

Oricât de ciudat ar putea să sune, este cel mai bun moment pentru a monta un aparat dentar. Chiar și atunci când părăsim casele, practicăm distanțarea socială și purtăm măști. Acoperirea nasului și a gurii a devenit mai mult decât etichetă: este o măsură de precauție salvatoare. Deși aceste vremuri sunt extrem de stresante și îngrijorătoare, șansele ca cineva să ne vadă aparatul dentar sunt mai mici ca niciodată. Deci, dacă ai cochetat cu ideea unui aparat dentar, din motive estetice sau funcționale, este momentul potrivit să iei legătura cu o clinică stomatologică ce oferă tratamente ortodontice de cea mai bună calitate.

Pregătit să începi călătoria către dinții perfecți?

Cu pandemia Covid 19 în plină desfășurare, ne simțim în siguranță acasă și acordăm mai multă atenție propriei persoane, bucurându-ne de timpul petrecut cu noi înșine și mai orientați către propriile nevoi. Pe lângă disconfort, cei mai mulți oameni menționează jena de a avea contact social atunci când poartă aparat dentar, printre cauzele care îi țin departe de îndreptarea dinților. Nu este o rușine să vrei un zâmbet mai frumos, nu este o rușine să porți dispozitivul care lucrează pentru estetica dinților tăi. Dacă neliniștea persistă, există masca la îndemână. A intrat în rutina noastră și cel mai sigur ne va ține companie încă ceva timp.

“Astăzi, un zâmbet frumos înseamnă mai mult decât igiena dentară. Este vorba despre modul în care oamenii ne privesc și despre cum ne privim noi înșine. Pe măsură ce stomatologia și ortodonția continuă să dezvolte noi instrumente și tehnici pentru îndreptarea și alinierea dinților, crește numărul de opțiuni pentru a ajunge la un zâmbet perfect,” a declarat dr. Rodica Ghionea, medic specialist dentist, Director General CityDent.

Opțiunile de tratament ortodontic sunt numeroase, pentru toate problemele și toate bugetele. Prezent pe piață de multe decenii, aparatul metalic rămâne prima opțiune pentru cei mai mulți dintre noi. Deși prezintă numeroase avantaje – durată mai scurtă de tratament, acțiune amplă asupra dinților, cost redus, aparatul metalic este respins de cei mai mulți pacienți din cauza principalului dezavantaj: impactul estetic. În funcție de situația ortodontică a fiecărui pacient, tratamentul poate dura între unul și doi ani, la cel mai mic cost dintre toate aparatele dentare disponibile.

“Suntem uneori tentați să ne lăsăm influențați de preconcepții. Nu ești niciodată prea matur pentru un aparat dentar! Chiar dacă adolescența și copilăria sunt momente ideale pentru tratamente ortodontice, aparatul dentar potrivit, sub atenta supraveghere a unui stomatolog de înaltă specializare, va face o treabă grozavă pentru orice adult,” a adăugat dr. Rodica Ghionea.

Mai discret și preferat de adulți tocmai datorită acestui beneficiu, aparatul ceramic este mai confortabil decât cel metalic, dar dinții se aliniază mai încet. Prețul mai ridicat este influențat și de faptul că brackeții ceramici sunt fragili și se pot sparge ușor. Funcționând pe același principiu cu cel metalic și ceramic, aparatul safir deschide seria dispozitivelor estetice și discrete. Brackeții transparenți par să dispară de pe suprafața dinților, iar arcul care trece prin ei are, de cele mai multe ori, culoarea alb, pentru a se pierde în peisaj. Se poate dovedi, de multe ori, alegerea ideală: rapid, estetic, eficient, dar vizibil.

Aparatele linguale sunt prima opțiune ortodontică cu adevărat ascunsă, reprezentând o inovație stomatologică. Aparatul invizibil acționează ca un aparat dentar clasic, dar vine cu avantajul că nu este plasat pe spatele dinților.

“Aparatul invizibil Incognito este confecționat din aur într-un laborator din Germania, în urma analizei şi scanării computerizate a amprentei dentare. Se montează doar de către specialiști acreditați, iar CityDent este una dintre clinicile exclusiviste care oferă acest tratament ortodontic. Materialul prețios folosit în Incognito este ușor tolerat de organism,” a adăugat dr. Rodica Ghionea.

Gutierele Invisalign și-au construit renumele de alternativă confortabilă și discretă la aparatele tradiționale. Aceste dispozitive detașabile de aliniat dinții sunt ideale pentru adulții ocupați care doresc să evite bătăile de cap și stigmatul sârmelor și bracheților. Tehnologia inteligentă din spatele acestor unelte ortodontice ar putea fi sabotată chiar de către pacienți. Uneori, aceștia reduc eficacitatea gutierelor uitând să le poarte suficient. Rezultatele apar doar dacă sunt scoase exclusiv pentru a consuma alimente și băuturi și pentru curățarea dinților. O altă greșeală obișnuită este lipsa periajului după fiecare masă. Pacienții cu Invisalign fac adesea greșeala de a nu stabili așteptări realiste. Invisalign nu este magic, iar durata tratamentului ar putea fi mai lungă decât vă așteptați. Timpul este doar o parte din investiția făcută pentru dinți perfecți.

Beneficiul secret împărtășit de pacienți stomatologilor CityDent

Dacă ești atent și perseverent în purtarea aliniatorilor și menținerea acestora în stare bună, te vei bucura de beneficii semnificative în timpul programul de tratament. Nu numai că dinții se vor îndrepta în mai puțin timp decât ar face-o cu brackeți tradiționali, dar s-ar putea să scapi de câteva kilograme. Invisalign și pierderea în greutate merg mână în mână datorită atenției la gustări. De ce te-ai apucat să-ți scoți gutierele și să te speli din nou pe dinți când ai putea sări peste orice gustare dintre mese?

Serviciile stomatologice sunt esențiale pentru sănătatea întregului organism. Închiderea temporară a cabinetelor și clinicilor a fost o provocare pentru toți, medici și pacienți. Perioada pe care o traversăm ne-a făcut să căutăm certitudini de siguranță și igienă la o ramură medicală în care masca și viziera fac parte din echipamentul standard de zeci de ani.

Dr. Rodica Ghionea: Măsurile de siguranță impuse la nivel guvernamental în clinicile stomatologice nu au făcut decât să valideze măsurile extraordinare pe care le-am luat mereu la CityDent, ghidați de o filosofie simplă: toleranță zero declarată riscului de infectare. De la reluarea activității post lockdown, consultațiile și intervențiile se desfășoară în maximă siguranță. Sfatul nostru pentru toți pacienții: nu ignorați urgențele, nu amânați tratamentele, pentru că sănătatea dumneavoastră este prioritatea noastră!

Ești pregătit să faci pasul către un zâmbet impecabil? Discută cu medicii stomatologi de la CityDent pentru a afla care aparat dentar este mai potrivit pentru nevoile și așteptările tale. Echipa CityDent are acces la cele mai noi tehnologii și moderne tratamente, pentru ca tu să ai dinții pe care îi visezi. Astfel, vei aștepta cu nerăbdare momentul potrivit pentru a-ți scoate masca.

Credit foto: Woman photo created by nakaridore – www.freepik.comMai multe articole