5 mituri despre aparatul dentar


21 septembrie 2017

Sursa imagine: http://dd.headstaff.com

De-alungul timpului s-au dezvoltat mai multe mituri cu privire la aparatul dentar, pe baza experientelor pacientilor care au inregistrat diferit purtarea aparatului dentar. Totodata, multi pacienti adulti care necesita un tratament ortodontic refuza sa il urmeze pentru ca au informatii eronate cu privire la acesta.

In continuarea articolului vom demonta cele mai cunoscute mituri despre aparatul dentar, venind totodata cu explicatia corespunzatoare.

5 mituri despre aparatul dentar

 1. Aparatul dentar nu mai ofera rezultate pentru un adult

  Este cel mai frecvent mit cu privire la aparatele dentare din cauza caruia cei mai multi adulti refuza sa isi indrepte dantura. Este adevarat faptul ca la copii, oasele sunt mai moi si indreptarea lor se face mult mai usor si pe o perioada de timp mult mai scurta comparativ cu un adult, dar rezultatele sunt la fel de eficiente si in cazul persoanelor peste 30 de ani.

 2. Aparatul dentar este inestetic

  Este una dintre cele mai mari temeri pe care o au adultii si tinerii, teama care poate fi depasita prin optarea pentru un aparat dentar Icognito, fixat pe partea inferioara a dintilor, pentru a nu fi vizibil, cu bracket-uri ceramice, de safir, aparate linguale sau tratamentul ortodontic Invisalign ce cuprinde niste gutiere care se pot indeparta la fiecare masa si periaj.

 3. Tratamentul dureaza mult timp

  Aceasta afirmatie reprezinta un alt motiv pentru care cei mai multi adulti refuza sa beneficieze de avantajele unui aparat dentar. De cele mai multe ori un adult nu este nevoit sa urmeze un tratament ortodontic mai mult de 6 pana la 18 luni. Doar in cazurile grave perioada de purtare a aparatului dentar depaseste 2 ani.

 4. Bracketurile provoaca urme pe dinti

  Cu fiecare gustare au loc depuneri de resturi alimentare pe dinti si in bracketuri. Daca nu are loc un periaj corect dupa fiecare masa, reziduurile alimentare se vor aduna sub bracketuri, vor fermenta si iti vor scoate astfel calciul din dinti, determinand aparitia petelor.

 5. Aparatul dentar se aplica dupa ce cad toti dintii de lapte

  Este important ca prima vizita la medicul ortodont sa se faca in jurul varstei de 7 ani pentru a se preveni complicatiile ulterioare datorate cresterii inegale a dintilor. De cele mai multe ori se intampla ca dintii sa creasca inghesuiti pentru ca maxilarele sunt prea mici pentru acestia, motiv pentru care se impune aplicarea unui aparat dentar pentru copii care sa regleze problemele.

Tine cont de aceste explicatii ale celor mai cunoscute mituri si apeleaza la un medic stomatolog pentru a afla daca ai nevoie de un tratament ortodontic. Il poti urma fara probleme pentru a evita complicatiile viitoare.Mai multe articole