Criterii in functie de care sa alegi aparatul dentar potrivit


21 septembrie 2017

Sursa imagine: pixabay.com

Te-ai hotarat ca este timpul sa iti pui un aparat dentar, deorece iti doresti sa ai niste dinti drepti, un zambet frumos si, per ansamblu, o calitate mai buna vietii. Esti convins ca alinierea corecta a danturii are impact direct asupra sanatatii tale fizice si emotionale. Pasul urmator este actionezi si sa incepi un tratament ortodontic. Afla de la specialistii nostri cum iti alegi aparatul potrivit nevoilor tale.

Cere sfatul unui specialist

Cel mai important pas pe care este indicat sa-l faci inainte sa alegi aparatul dentar consta intr-o vizita la un cabinet stomatologic. Acolo, un medic specialist iti va examina dantura, va stabili un diagnostic si iti va propune un plan de tratament. Medicul va analiza, in timpul consultantiei ortodontice, diverse aspecte ale danturii tale, precum dispunerea dintilor, starea gingiilor, respiratia sau intensitatea muscaturilor. Discuta cu medicul toate implicatiile planului de tratament, in conditiile in care un adult este nevoit sa poarte intre sase luni si trei ani aparatul dentar, in functie de caz. Nu iti fie teama sa pui multe intrebari, pentru ca doar astfel vei reusi sa intelegi cat mai bine etapele pe care le vei avea de parcurs in tratamentul ortodontic. Daca nu esti convins de planul de tratament propus, roaga-l pe medicul specialist sa-ti mai prezinte si alte variante.

Stabileste un buget

Bugetul reprezinta un criteriu important in alegerea unui aparat dentar potrivit. Pretul unui aparat dentar este dat de tehnologia folosita si de materialul din care este confectionat. Exista aparate dentare metalice, din ceramica, din safir sau din aur. In clinica CityDent ai posibilitatea sa alegi intre sase tipuri de aparate dentare, in functie de bugetul de care dispui: aparat metalic, aparat din ceramica, aparat mixt – metalic si ceramica, aparat din safir, aparat Damon si aparat Incognito. Aparatul dentar Incognito este confectionat din aur si se fixeaza pe partea interioara a dintilor, astfel incat sa nu poata fi observat.

Nu crede in mituri. Informeaza-te corect!

De-alungul timpului au aparut mai multe mituri despre aparatul dentar. Unele dintre cele mai cunoscute mituri arata ca aparatul dentar nu mai ofera rezultate pentru un adult si ca este inestestic. Realitatea este insa alta. Un aparat dentar purtat corect are aceleasi efecte benefice asupra danturii unui adult ca si in cazul unui copil. Singura diferenta este ca dantura copiilor se indreapta mult mai rapid decat cea a adultilor. Referitor la estetica, tehnologiile au evoluat foarte mult in ultimii ani, astfel ca exista solutii precum aparatul dentar Incognito, care este invizibil.

Vrei sa afli mai multe despre solutiile pe care le oferim in materie de aparate dentare? Te asteptam in clinica, unde vei primi cele mai bune sfaturi din partea medicilor nostri.Mai multe articole